Filistinli direnişçi Batı Şeria'da İsrail güçlerine karşı 5 saat boyunca tek başına savaştı

Filistinli direnişçi Batı Şeria'da İsrail güçlerine karşı 5 saat boyunca tek başına savaştı

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kenti yakınlarında İsrail güçlerini hedef alan bir saldırı gerçekleştirildi.

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da Filistinli bir direnişçi, İsrail güçlerini hedef alan bir saldırı gerçekleştirdi.

Bugün sabah saatlerinde başlayan ve yaklaşık 5 saat süren saldırı boyunca Filistinli direnişçi bölgedeki İsrail güçlerine karşı tek başına çatıştı ve en az 8 askeri yaraladı.

5 saat süren çatışmaların ardından direnişçiyi öldürmeyi başaramayan İsrail güçleri, bölgeye hava desteği çağırdı. Filistinli dirneişçi hava saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Ramallah yakınlarında düzenlenen saldırı

Saldırı, Filistin Yönetimi'nin merkezi olan Ramallah kentine 7 kilometre mesafedeki Dolev adlı Yahudi yerleşimi yakınlarında gerçekleştirildi.

Saldırıyı gerçekleştiren Filistinlinin ismi Mücahid Bereket Mansur olarak açıklandı.

32 yaşındaki Mansur'un Filistin Yönetimi'nin Başkanlık Muhafızları bünyesinde asker olarak görev aldığı ve bir süre önce emekli olduğu öğrenildi.

bereket-mansur.jpg
Mücahid Bereket Mansur

Saldırı bölgesinde kendisine mevziler belirleyen Mansur, yanındaki dürbünlü piyade tüfeğiyle ilk atışını saat 05.15 sularında gerçekleştirdi.

Ardından bölgeye gelen İsrail askerlerine pusu kuran Mansur, İsrail güçleriyle çatışmaya girdi. İsrail askerleri uzun süre boyunca bölgeye yaklaşamadı.

5 saat boyunca devam eden çatışmalarda Mansur 8 İsrail askerini yaraladı. İsrail askerleri bölgeye hava desteği çağırdı.

Helikopterlerin açtığı ağır makineli tüfek ateşinden de saklanmayı başaran Mansur, ardından helikopterden atılan füze sonucunda hayatını kaybetti.

mansur-2.jpg
Mansur'un cansız bedeni

İsrail böylece 20 yıl önceki İkinci İntifada döneminden bu yana ilk kez Ramallah çevresinde hava saldırısı düzenlemiş oldu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum