Filistinliler BAE'nin iftar yardımını reddetti

Filistinliler BAE'nin iftar yardımını reddetti

BAE, Arap dünyası tarafından 'küçük İsrail' olarak niteleniyor.

Kudüslü aktivistler BAE'nin Aksa Mescidini ziyarete gelenler için gönderdiği iftar yemeklerini reddettiklerini duyurdu.

Körfez ülkesi BAE, İsrail'in kuruluşunun 70. yıldönümünde Kudüs'te düzenlenen Giro d’Italia bisiklet turnuvasına katılmıştı. İsrail'in de resmi olarak yer aldığı turnuvaya katılım, Filistinlileri sinirlendirdi.

Filistin Olimpiyat Komitesi, BAE yarışçılarının yarışmaya katılımını kınadı. Yapılan açıklamada böyle bir katılımın Filistin halkının büyük mücadelesine karşı bir hainlik olduğu söylendi.

İsrail ve BAE arasında yakınlaşma

İsrail'de İbranice yayın yapan bir radyoya göre, İsrail ile BAE arasındaki ilişkilerin normalleşmesi, İletişim Bakanı Ayoob Kara'nın Emirliği ziyaret etmesi için resmi bir davet alması ile şekillendi. İsrailli Bakan, Körfez yetkililerinin de yakın zamanda İsrail'i ziyaret etmelerini beklediğini belirtti. 

Associated Press ve Washington Post'un haberlerine göre BAE ve Bahreyn büyükelçileri sırasıyla İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Washington'daki bir restoranda bir araya geldiler. 

Bahreyn de Giro d’Italia etkinliğinde yer alması için bir takım gönderdi. Geçtiğimiz Aralık ayında ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasından sonra Manama hükümeti İsrail'e bir delege grubu yollamış ve "kışkırtıcı" şekilde Kudüs'te birkaç günlük bir tur düzenlemişlerdi.

Trump'ın duyurusuna yorum yapan Bahreyn Dışişleri Bakanı, konuyu "tali" bir mesele olarak nitelemişti. Twitter üzerinden yaptığı paylaşımında ise, "İkincil meseleler üzerinden ABD ile savaşa girmek faydalı değil" ifadelerini kullanmıştı. Filistinliler bu açıklamaları "kültürel Yahudileşme planı" olarak niteledi.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.