Fitch 20 Türk bankasının notunu düşürdü

Fitch 20 Türk bankasının notunu düşürdü

Fitch Ratings, 20 Türk bankası ve bağlı ortaklıklarının yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını düşürdü.

Fitch Ratings, 20 Türk bankası ve bağlı ortaklıklarının yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını düşürdü. Fitch ayrıca, 12 bankanın Finansal Kapasite notlarını da indirdi.

Bankaların Finansal Kapasite notlarının düşürülmesinin, bu bankaların tek başlarına ayakta kalma kredi profillerine yönelik risklerin 20 Temmuz 2018'de yapılan son gözden geçirmeden bu yana artmasını yansıttığını vurguladı.

Fitch Raporunda, "Bankaların performansı, varlık kalitesi, sermaye seviyeleri, likidite ve fonlama profillerinin Türk Lirası'nda daha fazla değer kaybının, faiz artırımlarının bir sonucu olarak baskı altına girmelerinin daha muhtemel olduğu görüşündeyiz" ifadeleri yer aldı. Bununla birlikte Fitch, bankaların kredi notları üzerindeki kısa vadeli baskının, ortodoks politika yanıtının, Türk Lirası'nın istikrar kazanmasının, Ağustos ortasından bu yana ciddi mevduat çıkışının olmamasının etkisiyle, yavaşladığını vurguladı. Yabancı sahipli bankaların yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notlarının BB'den BB-'ye indirildiğini belirten Fitch, bunun Türkiye'nin dış finansmanına ilişkin kayda değer risk değerlendirmesinde yapılan revizeyi yansıttığını belirtti.

Fitch, ticari kamu bankaları, Vakıf Katılım Bankası ve TSKB'nin uzun vadeli kredi notlarının ve Destek Notu Tavanları'nın BB-'den B+'ye düşürülmelerinin ve revize edilmelerinin Türk otoritelerin döviz cinsinden destek sağlama kabiliyetlerine yönelik büyük riskler bulunduğu görüşünü yansıttığını da ifade etti.

Türk Eximbank ve Türkiye Kalkınma Bankası'nın yabancı para cinsinden uzun vadeli notlarını ve Devlet Notu Tabanlarını BB- ve BB olarak teyit eden Fitch, notların bankaların sahiplikleri, politika rollerini yansıttığını vurguladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.