Forbes: İran’ın müşterileri ABD'nin petrol yaptırımlarına uymuyor

Forbes: İran’ın müşterileri ABD'nin petrol yaptırımlarına uymuyor

Forbes Dergisi’nde yayımlanan yazıda, ABD yaptırımlarının, İran’ın büyük müşterilerinin petrol almasını önleyemeyeceği kaleme alındı.

ABD merkezli Forbes Dergisi’nde yayımlanan yazıda, Washington yönetiminin petrol yaptırımları ile İran’ın büyük petrol müşterilerinin bu ülkeden petrol almasını önleyemeyeceği ifade edildi.

New York LIU Üniversitesi öğretim görevlilerinden Panos Mordokatos’un kaleme aldığı ve ‘İran petrol yaptırımları; Çin hala ABD ile karşı karşıya gelmeye hazır değil’ başlığını taşıyan yazıda, ABD’nin İran’a yönelik devreye soktuğu ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 8 ülkeye tanıdığı petrol yaptırımları muafiyetinin uzatılmaması konusu değerlendirildi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, ABD’nin İran petrol satışını sıfırlayarak İran petrolünü piyasadan çıkarması sonucu petrolün fiyatının yükseleceği uyarısında bulunan yazar "İran petrol satışının sıfıra inmesi durumunda, uluslararası petrol piyasasından 2 milyon varil petrol azalacak. Bu Çin’in enflasyonu artırmakla birlikte bu ülkenin ekonomik büyüme hızını düşürme potansiyelini içeriyor" dedi.

Washington’un İran petrol yaptırımlarının sadece bir tehditten ibaret olduğuna öne süren Mordokatos, ABD'nin petrol yaptırımlarına rağmen İran’ın petrol müşterilerinin ABD yaptırımlarına uymadığını yazdı. Yazar ABD yönetiminin daha sert yaptırımlarla İran’ın önde gelen petrol müşterilerinin bu ülkeden petrol almalarını durduramayacağının altını çizdi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.