İran'ın petrol üretimi 5 yılın en düşük seviyesinde

İran'ın petrol üretimi 5 yılın en düşük seviyesinde

İran’ın petrol üretimi Nisan ayındaki 2.6 milyon varillik üretimle birlikte son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi.

İran’ın bir numaralı gelir kaynağı olan petrol üretimi son 5 yılın en düşük seviyesine geriledi. Öte yandan ABD, İran’ın ham petrol ihracına tamamen yasak getirmeye hazırlanıyor.

Uluslararası Enerji Ajansı tarafından aylık olarak yayınlanan rapora göre Nisan ayında 2.6 milyon varil olan İran’ın petrol üretimi, Mart ayındaki 2.74 milyon varillik üretime göre yüzde 5 daha azalmış oldu.

Trump yönetimi bu ay başından itibaren aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 8 ülkeye İran’dan petrol ithal etme konusunda getirdiği muafiyeti de sona erdirmişti. Washington ilk olarak geçen yıl Kasım ayında İran’ın petrol ihracına yönelik yaptırım kararlarını yürürlüğe sokmuştu. İran yönetimiyse ABD'nin ambargosuna karşın petrol ihraç etmeye devam sözü verdi.

Paris merkezli olan Uluslararası Enerji Ajansı bu ay sonunda İran’ın petrol üretiminin daha da düşmesinin beklendiğini belirtiyor. ABD, İran’ın petrol ihracatını sıfıra indirmeyi amaçladığını söylüyor.

Uluslararası Enerji Ajansı raporunda, İran’daki üretimin azalmasından kaynaklanacak açığın diğer ülkeler tarafından karşılanmasının memnuniyet verici olduğu dile getirildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.