Pompeo: İran petrol fiyatlarını artırmaya çalıştı

Pompeo: İran petrol fiyatlarını artırmaya çalıştı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Körfez’deki petrol tankerlerini hedef alan saldırıdan İran’ı sorumlu tuttu. Tahran'ın küresel petrol fiyatını artırma girişimi olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Körfez’deki petrol tankerlerini hedef alan saldırıdan İran’ı sorumlu tuttu. Tahran'ın küresel petrol fiyatını artırma girişimi olduğunu söyledi. Pompeo dün gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bunlar İran'ın dünyadaki ham petrol fiyatını artırma çabalarıydı” dedi.

Reuters’in haberine göre Pompeo, daha önce Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton tarafından yapılan açıklamada belirttiği gibi gerçekleştirilen saldırılara İran'ın dahil olduğuna dair kanıtlar bulunduğuna dikkat çekti.

Londra’da konuşan Bolton, İran’ın saldırıların ardında olduğuna dair kanıtının önümüzdeki hafta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne sunulacağını söyledi.

Delilleri görüp görmediği sorulduğunda, Pompeo "Evet, evet. Büyükelçi Bolton aldı” şeklinde cevap verdi.

ABD'nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook, İran çıkarlarına saldırdığı takdirde ABD’nin askeri güçle cevap vereceği konusunda uyardı.

Arap Zirvesi’nde İran merceği

Öte yandan Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ve Arap Birliği üye devletleri arasında gerçekleştirilen olağanüstü iki zirvede, son dönemde İran politikaları nedeniyle bölgede meydana gelen gelişmeler ele alındı. Uluslararası toplumun Tahran’ın küresel güvenlik ve barışını yıkıcı faaliyetlerine karşı sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiği vurgulandı. İran’ın diğer ülkelerin içişlerine müdahalesini ve uluslararası boğazlardaki seyrüsefer özgürlüğünü tehdidini durdurmak için tüm araçların kullanılması gerektiğine işarette bulunuldu.

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz hafta İran’ın Ortadoğu’daki çıkarlarına karşı bir şeyler yapmaya çalıştığı takdirde ‘hazır olduklarını’, Tahran’la müzakereye istekli olduğunu ekleyerek ‘muazzam bir güçle’ karşı karşıya geleceklerini söylemişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.