Fransa 'cihat yanlılarına karşı' Afrika'ya 600 asker gönderiyor

Fransa 'cihat yanlılarına karşı' Afrika'ya 600 asker gönderiyor

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ülkesinin, Afrika’nın Sahel bölgesine ilave 600 asker göndereceğini açıkladı.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ülkesinin, 'radikal gruplarla mücadele için' Afrika’nın Sahel bölgesine ilave 600 asker göndereceğini açıkladı.

Fransa Savunma Bakanı yazılı açıklamasında, askerlerin önemli bir kısmının Mali, Burkina Faso ve Nijer’de konuşlandırılacağını duyurdu.

Parly, geçen ay Mali'ye yaptığı ziyarette, bölgedeki Fransız birliklerinin, Mali, Burkina Faso ve Nijer sınırlarının birleştiği bölgede yeni operasyonlar düzenleyeceklerini söylemişti.

Fransa'nın Sahel'de ne kadar askeri var?

Fransa, 2014'te başlayan Barkhane Operasyonu kapsamında Sahel Bölgesi'ndeki Moritanya, Mali, Burkina Faso, Nijer ve Çad'da 4 bin 500 asker görevlendirmişti.

Sahel ülkelerinde, 2019'da artan saldırılarda yüzlerce sivil ve askerin hayatını kaybetmesi sonrası, bölge sakinleri ülkelerindeki Fransız askeri varlığına karşı çok sayıda protesto düzenlemişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçen ay G5 Sahel ülkeleri (Burkina Faso, Mali, Nijer, Moritanya ve Çad) liderlerini Pau kentinde düzenlenen zirvede misafir etmişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.