Afrika Birliği'nden cihat yanlılarına karşı Batı Afrika'ya 3 bin asker

Afrika Birliği'nden cihat yanlılarına karşı Batı Afrika'ya 3 bin asker

Afrika Birliği Batı Afrika'ya 3 bin asker gönderme kararı aldı.

Afrika Birliği (AfB), Fransa destekli güçlerle cihat yanlısı grupların arasında çatışmaların devam ettiği Batı Afrika'ya 3 bin asker gönderecek.

Afrika Birliği Barış ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Smail Chergui tarafından yapılan açıklamaya göre karar, bu ayın başında düzenlenen AfB toplantısında alındı.

Askerlerin bölgede "teröre karşı savaşta" yer alacağı ve ECOWAS (Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu ve G5 Sahel ülkeleri (Burkina Faso, Çad, Mali, Moritanya ve Nijer) ile işbirliği içerisinde faaliyet göstereceği ifade edildi.

Bölgedeki tehdidin günden güne büyüdüğünü belirten Chergui, askerlerin bu yıl içerisinde konuşlandırılabileceğini dile getirdi.

11 Ocak 2013 tarihinde Barı Afrika ülkesi Mali'ye askeri müdahalede bulunan Fransa, yaklaşık 7 yıldır ülkede askeri varlığını sürdürüyor.

Fransa, Mali'de harekatın başladığı tarhiten bugüne kadar resmi rakamlara göre en az 38 asker kaybederken, yerel güçlerin kayıpları ise binlerle ifade ediliyor.

Burkina Faso, Çad, Mali, Moritanya ve Nijer'in katılımıyla oluşturulan ve ülkede Fransa'nın yanındaki en aktif yerel güç olan G5 Sahel oluşumu her geçen gün kayıp vermeye devam ediyor.

Bu ayın başında Fransa Savunma Bakanı Florence Parly ülkesinin, 'radikal gruplarla mücadele için' Afrika’nın Sahel bölgesine ilave 600 asker göndereceğini açıklamıştı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.