El Kaide'den 'Afrika' açıklaması: "Fransız-Amerikan projesine karşı savaşa devam"

El Kaide'den 'Afrika' açıklaması: "Fransız-Amerikan projesine karşı savaşa devam"

El Kaide'nin 'Genel Komutanlığı' tarafından yapılan açıklamada, Afrika'da gruba bağlı yapılanmaların son dönemdeki faaliyetlerine övgüde bulunuldu.

El Kaide'nin 'Merkez Komutanlığı' tarafından yapılan açıklamada, Afrika'da gruba bağlı yapılanmaların son dönemdeki faaliyetlerine övgüde bulunuldu.

"Mali'de İslam'ın Savunucularına Selam Olsun" başlığıyla Arapça ve İngilizce olarak yayınlanan iki sayfalık açıklama, El Kaide'nin medya yapılanması olan 'Es Sahab' tarafından servis edildi.

Yayınlanan açıklamadan satır başları:

- Açıklamanın başlangıç kısmında, El Kaide'nin Batı Afrika kolu olan Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin'den (CNİM) övgüyle bahsedilirken, bu bölgedeki cihat yanlılarının "Batılı-Fransız Haçlı seferine karşı koyduğu" ifade ediliyor.

Aynı zamanda bu bölgedeki Müslümanların tarih boyunca "İslam'ı ve Müslümanları savunmak için mücadele ettiği" belirtilerek, Yusuf bin Taşfin örneği veriliyor. Batı ve Kuzey Afrika'da hüküm süren Murabıtlar Devleti'nin 1073-1106 yılları arasında hükümdarı olan Yusuf bin Taşfin, Endülüs'te İspanyol Hıristiyan güçlere yönelik seferleriyle ve bu güçlerin ilerleyişini engellemesiyle biliniyor.

- Açıklamada CNİM, "Bölgenin zorlu şartlarında Fransız güçlerine ve Fransa'nın kuklası olan Burkina Faso, Mali ve Nijer'e yönelik saldırıları" nedeniyle tebrik edilirken, "Bölgedeki ABD çıkarlarına yönelik saldırıların da gerçekleştirilmesi" yönünde görüş bildiriliyor.

- El Kaide'nin merkezi tarafından yapılan açıklamada, CNİM'in bölgede son dönemde düzenlediği saldırılar övülürken, örgütün faaliyetlerinin "Haçlı işgalcilerin kalplerine korku saldığı" savunuluyor. Aynı zamanda bölgede saldırıların artması çağrısı yapılırken, "Batı Afrika'da Amerikan-Fransız projesinin çökertilmesi ve G5 Sahel ülkelerinin mağlup edilmesi gerektiği" vurgulanıyor. G5 Sahel Burkina Faso, Çad, Mali, Moritanya ve Nijer'in katılımıyla oluşturulmuştu ve halen bölgede Fransa'nın yanındaki en aktif yerel güç niteliğinde.

- Fransa'nın "Liberal, hedonist ve hayvani" olarak nitelendiği açıklamada, Fransa'nın bölgeyi ve yeraltı kaynaklarını kontrol altına aldığı takdirde "Bölgede fesadı yayacağı" ifade ediliyor. Aynı zamanda Fransa'nın bölgedeki ekonomik, kültürel, misyonerlik ve stratejik faaliyetlerinin hedef alınması gerektiği belirtiliyor.

- Açıklamanın son kısmında "İslam ümmetinin Mali ve Somali'deki savaşta Müslümanların yanında olması gerektiği" ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.