Fransa Cumhurbaşkanı Macron Abdulfettah el Sisi'yi ağırlayacak

Fransa Cumhurbaşkanı Macron Abdulfettah el Sisi'yi ağırlayacak

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi'yi ülkesinde ağırlayacak.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi'yi ülkesinde ağırlayacak.

Bugün başlayacak olan ve 3 gün sürmesi beklenen ziyaret kapsamında Sisi, Macron'un yanı sıra Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ile de bir görüşme gerçekleştirecek.

İki ismin yanı sıra Başbakan Jean Castex, Savunma Bakanı Florence Parly, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Ulusal Meclis Başkanı Richard Ferrand, Senato Başkanı Gerard Larcher gibi isimlerin de Sisi ile görüşmesi bekleniyor.

Görüşmelerde "terörle mücadele" ve "aşırıcılık" gibi konuların yanı sıra bölgesel gündemler de ele alınacak.

İnsan hakları savunucuları tepkili

Öte yandan Sisi'nin üst düzey bir protokolle ağırlanacak olmasına insan hakları savunucuları tepki gösteriyor.

Aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi (LFI) milletvekillerinden Bastien Lachaud, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Sisiye verilen aşırı değer bizi utandırıyor." şeklinde konuştu.

Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları İzleme Örgütü, İnsan Hakları Ligi (LDH), İnsan Hakları Federasyonu (FIDH) ve Mısır'daki bazı kuruluşlar da Sisi'nin ziyaretine dair açıklama yayınlamıştı.

Açıklamada, Fransa'nın 2013-2017 arası dönemde en çok silah sattığı ülkenin Mısır olduğuna dikkat çekilerek, Macron'a insan hakları konusunda Sisi'ye baskı yapma çağrısında bulunulmuştu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.