Fransa Cumhurbaşkanı Macron Çin yolcusu

Fransa Cumhurbaşkanı Macron Çin yolcusu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'daki savaşın sona erdirilmesi çabaları kapsamında nisan ayında Çin'i ziyaret edeceğini duyurdu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Çin'i ziyaret edeceğini açıkladı.

Macron konuya ilişkin yaptığı açıklamada, nisan ayında Çin'e gideceğini belirtirken Pekin yönetiminden Ukrayna'daki savaşı bitirmek için Rusya'ya baskı yapmasını istedi.

Çinli makamların Ukrayna'daki savaşın bitirilmesi için acil barış müzakereleri gerektiği yönünde yaptığı açıklamalardan bir gün sonra konuşan Macron, barışın yalnızca "Rusya'nın saldırganlığının durdurulması, Rus askerlerin geri çekilmesi ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi" halinde tesis edilebileceğini söyledi.

Savaşın birinci yılı geride bırakılırken Batılı ülkeler, Rusya'nın Ukrayna'ya yeni saldırı hazırlığında olduğu iddiaları ortasında Kiev yönetimine yeni askeri destekler sağlayacağını açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.