Fransa lideri Macron'dan Hamas'a karşı uluslararası koalisyon çağrısı

Fransa lideri Macron'dan Hamas'a karşı uluslararası koalisyon çağrısı

Fransa lideri Emmanuel Macron, Hamas'a karşı İsrail'e destek olmak için uluslararası bir koalisyon olarak hareket edilmesi çağrısında bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bugün İsrail'e yaptığı ziyarette, IŞİD'e karşı savaşan uluslararası koalisyonun Gazze'deki Hamas'a karşı savaşı da kapsayacak şekilde genişletilmesini önerdi.

Kudüs'te İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte konuşan Macron, "terörizmin Fransa ve İsrail'in ortak düşmanı olduğunu" söyledi.

Macron gazetecilere yaptığı açıklamada "Fransa, Irak ve Suriye'deki operasyonlarda yer aldığımız IŞİD'e karşı uluslararası koalisyonun Hamas'a karşı da mücadele etmesine hazırdır" dedi.

Bölgesel bir çatışma riskine karşı uyarıda bulunan Macron, Hamas'a karşı mücadelenin "merhametsiz olması ancak kuralsız olmaması gerektiğini" de dile getirdi.

İsrail Başbakanı Netanyahu Macron'un önerisi hakkında doğrudan yorum yapmadı ancak mücadelenin "şer ekseni ile özgür dünya arasında bir savaş olduğunu" öne sürerek "Bu savaş sadece bizim savaşımız değil, herkesin savaşı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum