Fransa'da koronavirüs nedeniyle 24 saat içerisinde 365 ölüm

Fransa'da koronavirüs nedeniyle 24 saat içerisinde 365 ölüm

Koronavirüs salgını Fransa'da 24 saat içerisinde 365 kişinin ölümüne neden oldu.

Fransa Sağlık Bakanlığı yetkililerinin aktardığı bilgilere göre, dün, yeni tip koronavirüs salgını Fransa'da 24 saat içerisinde 365 kişinin ölümüne neden oldu. Paris’te vefat edenler arasında 16 yaşında bir gençte var. Dün açıklanan rakamlarla birlikte salgının başlamasından itibaren ölü sayısı bin 696’ya yükseldi.

AFP’nin haberine göre, Fransa Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jerome Salomon “Fransa’da hastaneye yatırılmış 13 bin 904 (2 bin 365 vaka artışı) durumu ciddi olan hastadan yoğun bakımda olan 3 bin 375 hastamız var (Bir günde 548 vaka artışı)” ifadelerini kullandı.

Önlemlerin her geçen gün arttığı Fransa’da bir önceki güne kıyasla vaka sayılarında yüzde 27 oranında yükselme gerçekleşti. 

Hükümetin yayınladığı günlük istatistiklerin sadece hastanede vefat edenleri kapsadığı ifade edilirken, yakında evlerinde vefat eden yaşlıların ölüm verilerinin kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.