Fransa'dan Pakistan'daki vatandaşlarına uyarı: Ülkeyi terk edin

Fransa'dan Pakistan'daki vatandaşlarına uyarı: Ülkeyi terk edin

Fransa Büyükelçiliği, Pakistan'da yaşayan Fransız vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Fransa Büyükelçiliği, Pakistan'da yaşayan Fransız vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri tavsiyesinde bulundu.

AFP tarafından aktarılan habere göre Fransa Büyükelçiliği, Fransız vatandaşlarına karşı ciddi tehditlerin bulunduğunu ve Fransızların ülkeyi terk etmesi gerektiğini ifade etti.

Pakistan'da bir süredir Tahrik-i Lebbeyk Pakistan (TLP) isimli hareket protesto gösterileri düzenliyor.

TLP, İslam Peygamberi Hz. Muhammed'e hakaret temalı karikatürler yüzünden Fransız büyükelçinin ülkeden sınır dışı edilmesi talebiyle bir süredir protestolar düzenliyordu.

Protestolarda çoğu TLP mensubu ve bir kısmı polis 20'den fazla kişi öldüğü açıklanmış, birçok TLP üyesi de gözaltına alınmıştı.

Hareketin lideri Saad Hüseyin Rizvi, de 12 Nisan'da ülkenin doğusundaki Lahor kentinde gözaltına alındı.

Daha önce de Pakistan'daki İslami kesimler, Fransız büyükelçinin sınır dışı edilmesi için protesto gösterileri düzenlemişti.

İslami gruplar, Pakistan Başbakanı İmran Han'ı, elçinin sınır dışı edileceğine dair verdiği sözü tutmamakla suçluyor. Han ise verdiği sözün, konuyu sadece meclis gündemine getirmekten ibaret olduğunu savunuyor.

TLP, hükümete verdiği sürenin 5 gün sonra dolacağını ifade ederek daha kapsamlı eylemlerin gerçekleştirileceğini vurguluyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.