Fransa'dan 'Sarı Yelekliler'e 'gösteri yapmayın' çağrısı

Fransa'dan 'Sarı Yelekliler'e 'gösteri yapmayın' çağrısı

Fransa Hükümet Sözcüsü, Strazburg'daki saldırının ardından Fransız polisinin çok fazla görev yaptığını ve bu sebeple Cumartesi günü "Sarı Yelekliler"in gösteri yapmaması gerektiğini söyledi.

Fransa Hükümet Sözcüsü Benjamin Griveaux, Strazburg'daki saldırının ardından Fransız polisinin çok fazla görev yaptığını ve bu sebeple Cumartesi günü "Sarı Yelekliler"in gösteri yapmaması gerektiğini söyledi.

Hükümet Sözcüsü Griveaux, CNEWS televizyonuna yaptığı açıklamada, hükümetin, Sarı Yelekliler'in gösterilerini yasaklamadığını, yasaklaması durumunda da insanların sokağı çıkmasının engellenmesinin zor olacağını belirtti.

Strazburg'daki saldırıdan sonra Sarı Yelekliler'e cumartesi günü eylem yapmamaları çağrısında bulunan Griveaux, gösteriyi iptal etmenin 'mantıklı' olacağını çünkü polisin son haftalarda çok fazla görev yaptığını söyledi.

Çevre Bakanı François de Rugy de Public Senat televizyonuna yaptığı açıklamada, Sarı Yelekliler'in düzenlediği gösterilerin artık tamamen bitmesi gerektiğini belirtti.

Ulusal Meclis Başkanı Richard Ferrand da France Inter radyosuna yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Sarı Yelekliler'in taleplerine cevap verdiğini, bu nedenle eylemlerin sonlandırılması gerektiğini ifade etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.