Macron'un çağrısına rağmen 'Sarı Yelekliler' meydana inecek

Macron'un çağrısına rağmen 'Sarı Yelekliler' meydana inecek

'Sarı Yelekli' isimli protestocular, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 'eylemlere devam etmeyin' çağrısını geri çevirerek cumartesi günü meydanlara ineceklerini duyurdu.

Tüm dünyada ses getiren Sarı Yelekliler adlı eylemciler Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un protestoların sona erdirilmesi çağrısını geri çevirerek, cumartesi günü yeniden meydanlarda olacağını açıkladı.

Versailles Sarayı yakınlarında toplanarak bir basın açıklaması yapan bir grup Sarı Yelekliler eylemcisi, her zamankinden daha kararlı ve daha kenetlenmiş halde olduklarını dile getirdi.

Yüksek akaryakıt zamlarını protesto ederek imza kampanyasını ilk başlatan isim olan Priscilla Ludosky de protestoların devamına destek verdi. Halkın yüksek vergi oranlarının oluşturduğu yükün altında ezildiğini düşünen eylemciler hükümetin zamları askıya alan kararını yetersiz bularak daha radikal adımlar atmasını bekliyor.

'Strasbourg saldırısı'

Fransız hükümeti, Strasbourg kentinde meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası Sarı Yelekliler'e sükunet çağrısında bulunmuştu.

Eylemlerin devamından yana olan eylemciler taleplerini Vatandaş Meclisi'nin oluşturulması, temel tüketim maddelerine uygulanan vergilerin düşürülmesi ve hükümet çalışanlarının maaşlarının azaltılması şeklinde dile getiriyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.