'Sarı Yeleklileri yatıştırma tasarısı' mecliste onaylandı

'Sarı Yeleklileri yatıştırma tasarısı' mecliste onaylandı

Fransa Ulusal Meclisi, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Sarı Yelekliler eylemini sonlandırmak için aldığı önemli kararların yasalaşması onayladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Sarı Yelekliler protestolarını sona erdirmek için aldığı kararlar meclis tarafından onayladı. Mecliste yapılan oylamada tasarı, 9 "hayır" ve 58 çekimser oya karşı 153 "evet" oyuyla kabul edildi.

Söz konusu tasarının yürürlüğe girmesi için Fransa Parlamentosu'nun üst kanadı Senato'dan da evet oyu alması gerekiyor. Sağ partilerin çoğunluğu temsil ettiği Senato'nun, cuma günü tasarıyı onaylaması bekleniyor.

Fransa'da haftalardır gündemi meşgul eden Sarı Yelekliler eylemlerini yatıştırmak için, Macron ulusa sesleniş konuşmasında, asgari ücrete 2019'da aylık 100 Euro zam yapılacağını, fazla mesai ücretlerinden vergi alınmayacağını ve 2 bin Euro'nun altındaki emeklilik maaşlarından artık kesinti yapılmayacağını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanının açıklamaları sonrası Sarı Yelekliler hareketine katılım oranı büyük ölçüde düşerken, Macron'un vaatlerini yeterli ve inandırıcı bulmayan Fransızların yaklaşık yarısı protestoların devam etmesini istiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.