Macron Sarı Yeleklilere seslendi: Sorumluluğumu kabul ediyorum

Macron Sarı Yeleklilere seslendi: Sorumluluğumu kabul ediyorum

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Sarı Yelekliler protestolarını yatıştırma amacıyla televizyondan ulusa sesleniş konuşması yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Sarı Yelekliler protestolarını yatıştırma amacıyla televizyondan ulusa sesleniş konuşması yaptı. Macron, "sorumluluğumu kabul ediyorum" ifadesini kullandığı konuşmasında, hareketin kızgınlığını azaltacak bazı ekonomik adımları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Macron, asgari ücretin 2019'da 100 avro artırılacağını, fazla mesai ücretlerinin vergiden muaf tutulacağını ve tüm çalışanlara yıl sonu ikramiyesi getirileceğini vaat etti.

Fransa'da asgari ücret 1200 avro.

Macron şunları söyledi:

"Burada bir kızgınlık var. Derin bir kızgınlık var. Ve bu anlamlarda meşruydu. Sabah kalkan bir çalışan, ay sonunu getirme endişesi taşıyor. İlk kez böyle kadınların sözlerini duydum. Biz buna korkakça yaklaştık. Bu insanları unuttuk.

"Son 40 yıl içinde insanların yaşamlarının kötüye gittiğini gördük. Ve bu hala devam ediyor. Bu konudaki sorumluluğumu kabul ediyorum. Biz son 1.5 yıl içinde bu soruna eğilmekte geri kaldık. Size daha başka önceliklerim olduğu izlenimi verdim. Bir şekilde buradan çıkabileceğimizi biliyorum. Biz tarih içinde bunu başarabileceğimizi gösterdik.

"İnsanların kazandıkları ile onurlu yaşadıkları bir Fransa istiyoruz. Büyük işverenlere gidip onlarla da konuşacağız. Hükümet ve parlamento birlikte çalışmalı bu konuda. Çok çalışmayı ödüllendireceğimiz yeni bir vergi planını devreye sokmaya çalışacağız."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.