Macron göstericileri memnun edemedi

Macron göstericileri memnun edemedi

Fransa'da 100 Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un euroluk asgari ücret zammını da içeren önlem paketi, Sarı Yeleklileri memnun etmedi.

Akaryakıt zammını protesto için Fransa'da Sarı Yeleklilerin başlattığı eylemler sonrası Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıkladığı önlem paketi, göstericileri memnun etmeyi başaramadı.

100 euroluk asgari ücret zammı içeren paketin açıklanmasının ardından Fransız basınına konuşan çoğu gösterici, eylemlerine devam etmekte kararlı olduğunu açıkladı.

Fransa'nın güneyindeki Le Boulou'da eylem yapan yaklaşık 150 göstericiden biri olan Jean-Marc, Macron'un açıklaması için, "Tek ayak üzerinde dönüş yapmaya çalışıyor. Ama samimi olmadığını görüyoruz. Hepsi göz boyama" değerlendirmesini yaptı. Fransız Haber Ajansı AFP'ye konuşan 55 yaşındaki Thierry de Macron'un basın için "vitrin yenileme çabası" içerisinde olduğunu düşünüyor.

Macron'un Sarı Yelekliler paketi netleşiyor

Fransa Başbakanı Edouard Philippe'nin bugün Macron'un açıkladığı önlem paketinin ayrıntılarını duyurması bekleniyor. Macron'un önlem paketinin sekiz ile on milyar euroya mal olacağı belirtiliyor.

Asgari ücret zammının nasıl finanse edileceği gibi konular netlik kazanmış değil. Macron'un bugün bankacılık sektöründen temsilcilerle bir araya geleceği, yarın ise büyük şirketlerle görüşeceği belirtiliyor.

Fransa'da Sarı Yelekliler tarafından düzenlenen hükümet karşıtı gösterileri yatıştırmayı amaçlayan Cumhurbaşkanı Macron, mini bir önlem paketi açıklamıştı. Macron, hükümetten asgari ücrete Ocak'tan itibaren 100 euro zam yapılmasını istediğini söylemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.