Fransa'da hükümet aleyhine gensoru önergesi

Fransa'da hükümet aleyhine gensoru önergesi

Fransa'da "Sarı Yelekliler" gösterileri devam ederken, muhalif sol partiler hükümet aleyhine gensoru önergesi verdi.

Fransa’da iktidarı sarsan 'Sarı Yelekliler' (Gilets Jaunes) eylemleri sürerken, sol partiler, hükümet aleyhine gensoru önergesi verdi. Önerge için perşembe günü meclis genel kurulunda oylama yapılacak.

Meclis başkanlık divanı, salı günü verilen gensorunun perşembe tartışılmasına karar verdi. Gensoru ile hükümeti düşürebilmek için çoğunluğun oyları gerekiyor. Ancak, 577 sandalyeli mecliste, muhalefetin iktidarı düşürebilecek yeterli oyu bulunmuyor.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, önceki gün haftalardır devam eden hayat pahalılığı protestolarında geri adım atarak, önlem paketi açıklamıştı. Akaryakıt zamlarına tepkilerle başlayan ve Macron karşıtı gösterilere dönüşen Sarı Yelekliler'in protestolarına devam etmesi bekleniyor.

Macron, asgari ücrete 2019'da aylık 100 euro zam yapılacağını, fazla mesai ücretlerinden vergi alınmayacağını ve 2 bin euronun altındaki emeklilik maaşlarından artık kesinti yapılmayacağını duyurmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.