Gabon darbesinin lideri General Nguema cumhurbaşkanı olarak göreve başladı

Gabon darbesinin lideri General Nguema cumhurbaşkanı olarak göreve başladı

Gabon'da darbe gerçekleştiren cuntanın lideri General Brice Oligui Nguema cumhurbaşkanı koltuğuna oturdu.

Gabon'da darbenin ardından cunta lideri General Brice Oligui Nguema cumhurbaşkanı oldu.

General Nguema bugün geçici cumhurbaşkanı olarak yemin etti ve göreve başladı. Yemin törenine çok sayıda kişinin katıldığı kaydedildi.

General Nguema, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada sivil yönetime geçiş konusunda söz verse de sürecin bu şekilde devam etmeyeceğinden endişe ediliyor.

General Nguema kimdir?

Gabon ordusunun en güçlü generallerinden biri olarak gösterilen General Nguema, Fas'taki Kraliyet Askeri Akademisi'nde eğitim aldı. Gabon'da da eğitimine devam eden Nguema, bir önceki Gabon lideri Omar Bongo'ya yakın isimler arasında yer aldı. Bongo'nun 2009 yılındaki ölümüne kadar muhafız birliği içerisinde komutanlık yaptı.

Omar Bongo'nun ölümünün ardından oğlu Ali Bongo'nun başa geçmesiyle Nguema yurt dışı görevlerine gönderildi. Önce Fas'taki, ardından Senegal'deki Gabon büyükelçiliklerinde askeri ataşelik görevlerinde bulundu.

2018 yılının Ekim ayında Ali Bongo'nun Suudi Arabistan'da rahatsızlanarak hastaneye kaldırılması sonrası General Nguema ülkeye geri çağrıldı ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Birliği bünyesindeki istihbarat biriminin başına geçirildi.

Yaklaşık 6 ay sonra ise Cumhurbaşkanlığı Muhafız Birliği'nin komutanlığına terfi ettirildi.

General Nguema aynı zamanda servetiyle de gündeme gelen bir isimdi. ABD'de mülkler satın alan General Nguema'nın mülklerinin değerinin bir milyon doların üzerinde olduğu belirtiliyor ve Nguema yolsuzlukla suçlanıyordu.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.