Gannuşi'den Körfez ülkelerine suçlama: Arap Baharı'ndan rahatsızlar

Gannuşi'den Körfez ülkelerine suçlama: Arap Baharı'ndan rahatsızlar

Raşid Gannuşi Körfez medyasını Tunus'ta huzursuzluk çıkarmayı hedeflemekle suçladı.

Nahda Hareketi lideri Raşid Gannuşi, yabancı medyanın Tunus’ta huzursuzluk çıkarmayı ve halkın ordu güçlerine güvenini zedelemeyi hedeflediğini söyledi.

Tunus radyosu Mosaique’ye konuşan Gannuşi, “Perşembe günü Tunuslular için iki farklı sorunla mücadele edilen zor bir gündü. Yeni cumhurbaşkanımızın sağlığını hedef alan söylenti, kamu güvenliğini sarsmak için kullanıldı” dedi.

Acilen hastaneye kaldırılan Tunus Cumhurbaşkanı Beci Kaid es Sibsi’nin durumun kritik olduğu açıklanmış, kimi medya kuruluşları ise Sibsi'nin öldüğünü duyurmuştu.

Gannuşi ikinci sorun olarak ise, başkent Tunus’ta gerçekleşen bir dizi saldırı ve bunun halkın güvenlik güçlerine olan güvenini sarsmaya yönelik kullanılmasını gösterdi. Tunuslu lider, isim vermeden Körfez medyasını eleştirdi ve “kimilerinin Tunus’ta Arap Baharı ile başlayan demokratik geçiş sürecinin başarılı olmasından rahatsız olduğunu” söyledi.

Tunus modelinin, eski rejimlere karşı meydan okumayı temsil ettiğini belirten Gannuşi, saldırılara karşı en güzel cevabın seçimlerin zamanında yapılması olacağını söyledi.

Kaynak: Mepa News, Middle East Monitor

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.