Gazze savaşının perde arkası: İsrail kara harekatını neden iptal etti?

Gazze savaşının perde arkası: İsrail kara harekatını neden iptal etti?

İsrail'in önemli gazetelerinden Maariv'in haberine göre İsrail Hamas'tan yana hazırlandığı hamleyi göremeyince Gazze'de sokak savaşında ağır kayıp vermekten çekinerek Gazze'ye kara harekatını iptal etti.

İsrail'de yayın yapan en köklü ve önemli basın organlarından Maariv Gazetesi'nde Gazze Savaşı'nın kulislerine dair önemli bilgiler yer alan bir dosya haber yayınlandı.

Gazetede İsrail'in bu savaşta başarısız olduğu belirtilirken, Gazze'ye neden kara harekatı yapılmadığına konusuna değinildi.

Habere göre İsrail ordusu, Hamas savaşçılarının tünellere girmesine hazırlanmıştı. Tünellere yapılacak saldırıyla 800 kadar Hamas savaşçısının etkisiz hale getirilmesi ve akabinde daha kolay bir kara harekatı yapılması düşünülüyordu.

Fakat bu saldırıya sezen Hamas savaşçıları tünellere girmeyince plan bozuldu. Gazze'ye bu ön gelişmesiz doğrudan müdahaleyle girecek İsrail ordusu'nun Gazze'de sokak savaşlarında ağır kayıp verebileceği düşünülerek beklenen kara harekatı iptal edildi. 

"İptal kararı İsrail ordusu içinde gerilime neden oldu"

Gazetedeki habere göre bu iptal kararı İsrail Kara Kuvvetleri komutanların birbirini suçlamasına neden oldu.

Yine Maariv Gazetes yazarlarından Ran Adelist, Gazze Savaşı'ndaki başarısızlıklar, korona salgınını yönetmedeki hatalar, patlak veren yolsuzluk skandalları nedeniyle Netanyahu başta olmak üzere mevcut hükümetin yargılanması gerektiğini belirtti.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.