Gazze'de tansiyon yükseldi: 3 Kassam mensubu öldürüldü

Gazze'de tansiyon yükseldi: 3 Kassam mensubu öldürüldü

Gazze'de İsrail ve Filistinli gruplar arasında çatışmalar tekrar alevlendi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik topçu ateşinde ağır yaralanan bir kişinin daha ölmesiyle saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 3'e yükseldiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca saldırılarda yaralanan bir Filistinlinin durumunun da ağır olduğu ifade edildi.

Hamas'ın silahlı kanada Kassam Tugayları, saldırılarda hayatını kaybedenlerin isim ve fotoğraflarını yayınladı. Kassam Tugayları'na ve yerel kaynaklara göre saldırılarda öldürülen kişiler Kassam mensupları.

İsrail: Kassam Tugayları'na ait 7 hedefi vurduk

Öte yandan İsrail ordu sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, sınırda bir İsrail askerinin Gazze'den açıldığı belirtilen keskin nişancı ateşiyle yaralandığı ifade edildi. 

Bunun üzerine İsrail ordusunun top atışıyla Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait 7 askeri hedefi vurduğu kaydedildi.

Yerel kaynaklar ve Gazzeli gruplar da buna paralel bilgiler aktardı.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman ise Gazze'deki son olayların ardından üst düzey komutanlarla bir araya geldi. 

Artan gerginliğin ardından Mısır ve uluslararası tarafların ara buluculuğunda Filistinli hareketler ile İsrail arasında ateşkese varılmıştı. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.