"Hamas İsrail'e misilleme için uygun vakti bekliyor"

"Hamas İsrail'e misilleme için uygun vakti bekliyor"

Gazze'de durum bir süredir gerginliğini korurken karşılıklı saldırılar da devam ediyor.

İsrail güçlerinin Kassam Tugayları’nın üç mensubunu öldürmesinin ardından tansiyon yükseldi. İsrail’den ve Hamas’tan karşılıklı tehditler geldi.

Hamas Hareketi, Gazze Şeridi’ndeki saflarına genel seferberlik çağrısında bulundu. Kassam Tugayları’nın hedef alındığı bombardımanda üç mensubunu hayatını kaybetmesinin ardından yanıt vereceği vaadinde bulundu. Kassam'ı hedef alan bombardımanın, Gazze sınırında bir İsrail askerinin keskin nişancı atışıyla yaralanması sonrası gerçekleştirildiği ifade edilmişti.

Hamas liderlerinden Halil el-Hayye, öldürülen Kassam mensuplarının cenazesinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Direniş güçleri, halkımızın özgürlüğünü sağlamak ve ablukayı kırmak için işgal suçlarına zamanında ve doğru bir şeklide yanıt verecek. İşgal suçlarına ve halkımızın kasıtlı olarak öldürülmesine tepki verme hakkımız var. Aynı şekilde yanıt verme gücüne sahibiz."

Mısır ve BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov’un kalıcı ateşkes sağlama çalışmaları devam ediyordu. Ancak Mladenov'un İsmail Heniye ile son görüşmesinden sonra daha fazla girişimde bulunmayacağını ifade etti.

Hamas öncekilerden farklı olarak bu kez ateşkes anlaşmasına döneceğini duyurmadı. Yürütülen çok yönlü ve karmaşık temaslar da bunun açık bir göstergesiydi.

İfade edilene göre Hamas, İsrail’in sürekli olarak ateşkesi kasıtlı olarak ihlal etmesi ve Hamas üyelerini öldürmesine duyduğu öfke nedeniyle arabuluculuğa cevap vermeyi reddetti.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırısında üç mensubunun ölmesinin ardından savaşçılarına tetikte olmaları talimatı verdi.

Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada savaşa hazırlık seviyesinin maksimuma çıkarıldığı ve bütün askerlerin alarm durumuna geçirildiği belirtildi.

İsrail’i hedef alan açıklamada “Düşman bilsin ki her gün işlediği suçların bedelini ağır ödeyecektir” ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.