Gazze'deki hastanelerde açlıktan ölüm tehlikesi

Gazze'deki hastanelerde açlıktan ölüm tehlikesi

Gazze'nin kuzeyindeki hastanelerde doktor ve hastaların açlıktan ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

(Fotoğraf: Endonezya Hastanesi, Arşiv)

İsrail ordusu Gazze'nin kuzeyindeki Avde Hastanesi'ni kuşatmış durumda. En az 250 doktor, hasta ve aile üyeleri açlığın eşiğine geldi.

Avde Hastanesi'nde çalışan bir personel, insanların sadece birkaç gün yetecek kadar yiyeceğe sahip olduğunu ve kaçacak hiçbir yerlerinin olmadığını ifade etti.

Middle East Eye'ın aktardığı habere göre, hastane personeli "Dört gündür kuşatma altındayız. Kimse hareket edemiyor, hastaneye girip çıkamıyor." şeklinde konuştu.

Hastanenin etrafını saran İsrailli keskin nişancıların, hastanenin yiyecek ve suyu bitene kadar içerideki Filistinlileri rehin aldıkları, tüm çıkış ve girişleri engellediği, hareket eden herkese ateş ettikleri kaydedildi. Bu sabah İsrail güçleri hastanenin su depolarına saldırmaya başladı.

İsrail tanklarının da hastanenin 50 ila 70 metre yakınında olduğu aktarılıyor. Kuşatma devam ederse, hastanenin gıda malzemelerinin birkaç gün içinde tükeneceği ve içeridekilerin açlıktan ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı belirtiliyor.

Hastane personeli "Sadece üç günlük yiyeceğimiz var. İki günlük suyumuz var. Dört günlük yakıtımız var. Ancak bugün jeneratör duracak çünkü kimse yakıt doldurmak için hareket edemiyor. Bu yüzden akan su da duracak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mepa News

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.