Gazze'deki zafer kutlamalarında Kasım Süleymani posterleri açıldı

Gazze'deki zafer kutlamalarında Kasım Süleymani posterleri açıldı

Gazze Şeridi'nde İran destekli İslami Cihad hareketi destekçileri, gerçekleştirdikleri eylemde Kasım Süleymani posterleri açtı.

Gazze Şeridi'nde İran destekli İslami Cihad hareketi gerçekleştirdikleri eylemde Kasım Süleymani'nin fotoğraflarını açtı.

Geçtiğimiz gün Gazze Şeridi'nde İslami Cihad hareketi ve hareketin silahlı kanadı Seraya Kudüs tarafından gerçekleştirilen eylemde, katılımcılar İran Devrim Muhafızları'nın dış operasyonlarından sorumlu Kudüs Gücü'nün 2020 yılının Ocak ayında öldürülen komutanı Süleymani'nin posterlerini açtı.

İslami Cihad Hareketi'nin İran tarafından desteklendiği ve Gazze Şeridi'nde İran bağlantılı en üst düzey grup olduğu biliniyor.

Kasım Süleymani, başta Suriye, Irak ve Afganistan olmak üzere birçok ülkede İran'ın dış operasyonlarını ve İran'a bağlı Şii milisleri yönetiyordu.

Bu kapsamda Süleymani, başta sivil katliamları olmak üzere birçok savaş suçundan sorumlu tutuluyordu.

Gazze Şeridi'nde bu yılın başında Filistin İslami Direniş hareketi de (Hamas) Kasım Süleymani'nin fotoğraflarını reklam panolarına asmış, söz konusu fotoğraf ve posterler Gazze halkı tarafından yırtılmış, posterleri yırtanlar Hamas yönetimi tarafından gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.