'Gazze'yi kuşattık' diyen İsrail ordusuna Kassam Tugayları'ndan yanıt: 'Ceset torbalarında eve dönecekler'

'Gazze'yi kuşattık' diyen İsrail ordusuna Kassam Tugayları'ndan yanıt: 'Ceset torbalarında eve dönecekler'

Netanyahu, "Etkileyici başarılar elde ettik ve Gazze Şehri'nin dış mahallelerini geçtik, ilerliyoruz." dedi.

İsrail ordusu, kuşatma altındaki Filistin topraklarında akan kanın durdurulması için artan uluslararası ateşkes çağrılarını reddederken, kuvvetlerinin Gazze kent merkezini kuşattığını açıkladı.

İsrail askeri sözcüsü Daniel Hagari Perşembe günü yaptığı açıklamada, ordu güçlerinin Hamas yönetimindeki bölgede kara operasyonlarını genişletmesinden yaklaşık bir hafta sonra Gazze Şehri'nin kuşatıldığını duyurdu.

Hagari gazetecilere yaptığı açıklamada, "İsrail askerleri Hamas terör örgütünün merkezi olan Gazze şehrinin kuşatılmasını tamamladı" dedi.

"Ateşkes yok"

Hagari "ateşkesin şu anda masada olmadığını" söyledi.

Geçen hafta savaşın "ikinci aşamaya" girdiğini söyleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Perşembe gecesi yaptığı açıklamada İsrail güçlerinin "savaşın zirvesinde" olduğunu söyledi.

Netanyahu, "Etkileyici başarılar elde ettik ve Gazze Şehri'nin dış mahallelerini geçtik, ilerliyoruz." dedi.

İsrail ordusu sosyal medya üzerinden yaptığı ayrı bir açıklamada önceliklerinin "Hamas tarafından rehin tutulan İsraillileri eve getirmek ve Hamas'ın artık İsraillilere saldıramayacağından emin olmak" olduğunu belirtti.

"Siyah torbalar içinde evlerine dönecek"

Buna karşılık Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları Gazze'nin "İsrail için lanet dolu bir tarih" olacağı ve bölgeye giren İsrail askerlerinin -ceset torbalarını kastederek- "siyah torbalar içinde" evlerine döneceği uyarısında bulundu.

İsrail'in açıklaması, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ın Hamas'ın elindeki esirlerin serbest bırakılması için çatışmalara insani bir "ara" verilmesini desteklediğini açıklamasının ardından geldi.

Beyaz Saray yetkilileri daha sonra Biden yönetiminin tam bir ateşkesi desteklemediğini, ancak yardıma ve rehinelerin serbest bırakılmasına izin vermek için çatışmalara geçici, sınırlı bir ara verilmesi için baskı yapacağını açıkladı.

Perşembe günü BM'nin yedi özel raportörü bir bildiri yayınlayarak Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu ve Filistinlilerin "ciddi bir soykırım riski" ile karşı karşıya olduklarından duydukları endişeyi dile getirdi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, güçlerinin bu hafta başında Gazze'nin kuzeyindeki Cebeliye mülteci kampına art arda hava saldırıları düzenlemesinden ve çok sayıda sivilin ölmesinden bu yana giderek daha fazla kınanıyor.

Hamas tarafından yönetilen bölgedeki yetkililere göre Salı ve Çarşamba günleri düzenlenen saldırılarda en az 195 kişi öldü ve yüzlerce kişi de yaralandı.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Çarşamba günü yaptığı açıklamada, "çok sayıda sivil kayıp" ve mülteci kampındaki "yıkımın büyüklüğü" göz önüne alındığında saldırıların savaş suçu teşkil edebileceğini söyledi.

İsrail ise hava saldırılarının bir Hamas komutanını ve kampın altındaki "geniş" bir tünel ağını hedef aldığını ileri sürdü.

İsrail güçlerinin 7 Ekim’den bu yana aralıksız devam eden saldırılarında en az 9.061 Filistinli hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.