Gezi davasında tüm sanıklar hakkında beraat kararı verildi

Gezi davasında tüm sanıklar hakkında beraat kararı verildi

Gezi davasında karar açıklandı.

Gezi davasında karar açıklandı. Davada tüm sanıklar hakkında beraat kararı verildi.

Gezi Parkı davasının bugün Silivri'de İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasında mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme, müebbet hapis istemiyle yargılanan iş insanı Osman Kavala'nın tahliyesine hükmetti. Mahkeme tüm sanıkların da beraatine karar verdi.

Dündar ve Alabora'nın da aralarında olduğu 7 firari sanığın dosyaları ayrıldı 

Firari sanıklar Can Dündar, Mehmet Ali Alabora, Ayşe Pınar Alabora, Gökçe Tüylüoğlu, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu ve İnanç Ekmekçi'nin dosyalarının ayrılmasını kararlaştıran mahkeme, bu sanıklar haklarındaki yakalama kararlarını kaldırdı.

Mahkeme, bu sanıklar hakkında ifadelerinin alınmasına yönelik yakalama kararı çıkardı.

'Gezi İddianamesi'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 657 sayfalık iddianamede Osman Kavala, Memet Ali Alabora, Ayşe Mücella Yapıcı ve Can Dündar’ın da aralarında bulunduğu 16 sanık ve 746 müşteki bulunuyor.

Tüm sanıklar hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilen iddianamede, bazı sanıkların "mala zarar verme", "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması", "ibadethane ve mezarlıklara zarar verme", "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet", "nitelikli yağma" ve "nitelikli yaralama" gibi suçlardan değişen oranlarda hapisle cezalandırılması isteniyordu.

facebanner.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.