Can Dündar'ın mal varlıklarına el konuldu

Can Dündar'ın mal varlıklarına el konuldu

MİT TIR'ları davasında Can Dündar'ın kaçak sayılmasına hükmedildi ve malvarlıklarına el konuldu.

1 Ocak 2014 tarihinde MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili olarak görüntü ve haber yayınladığı gerekçesiyle aldığı ceza Yargıtay tarafından bozulan Can Dündar'ın davasında önemli bir gelişme yaşandı.

Dündar'ın kaçak sayılmasına hükmedilerek, kendisine ait her türlü menkul ve gayrimenkule el konulmasına karar verildi.

Dündar hakkında verilen 5 yıl 10 aylık hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılama tekrar başlamıştı.

Ne olmuştu?

Can Dündar, MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladığı gerekçesiyle İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 6 Mayıs 2016 tarihinde “Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri temin etmek ve açıklamak” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Temyiz edilen dava, Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde bozulmuştu. Yargıtay, Can Dündar hakkında 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası öngören “Gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla temin etme” suçundan hüküm kurulması gerektiğine karar vermişti. Bunun üzerine Can Dündar yeniden yargılanmaya başlamıştı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.