Can Dündar'ın 35 yıla kadar hapsi istendi

Can Dündar'ın 35 yıla kadar hapsi istendi

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin davada eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında 35 yıla kadar hapis cezası istendi.

Hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Cumhuriyet gazetesi eski genel yayın yönetmeni Can Dündar hakkında MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin davada savcılık mütalaasını açıkladı.

Savcılık Dündar için "siyasal ve askeri casusluk" ve "örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım" suçlamalarından 22,5 yıldan 35 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Dündar, MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğrafları yayınladığı gerekçesiyle "devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" suçlamasından daha önce 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmış ve bu karar Yargıtay tarafından bozulmuştu.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi 7 Ekim tarihli duruşmada Can Dündar’ın tüm mal varlıklarına el konmasına ve kaçak sayılmasına karar vermişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.