Google'dan Türkiye ile iş birliğini sonlandırma uyarısı

Google'dan Türkiye ile iş birliğini sonlandırma uyarısı

Google, Türkiye'de yeni çıkacak Android telefonlar konusunda Türk ortaklarıyla işbirliğini sonlandıracağı uyarısında bulundu.

Google'ın Reuters'a gönderdiği açıklamada "Türkiye'de piyasaya sürülecek yeni Android telefonlar üzerinde işbirliğine son vereceğimiz konusunda Türk ortaklarımızı bilgilendirdik." denildi. Açıklamada ayrıca "Kullanıcılar, mevcut Android cihazlarını satın almaya ve uygulamaları kullanmaya devam edebilecek. Google'ın diğer hizmetleri de etkilenmeyecek." ifadeleri kullanıldı.

Rekabet Kurumu Google LLC, Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti. ve Google International LLC'den oluşan ekonomik bütünlüğün mobil işletim sistemi ile mobil uygulama ve hizmetlerinin sunumuna ilişkin davranışlarının ve cihaz üreticileriyle imzaladıkları sözleşmelerin rekabeti ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik soruşturmada, Google LLC, Google International LLC ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti. unvanlı şirketlere 93 milyon 83 bin 422 lira idari para cezası verilmesini kararlaşmıştı.

Son verilere göre Türkiye’de her yıl 10 milyondan fazla cep telefonu satışı yapılıyor ve bu telefonların yaklaşık yüzde 90'ı Android işletim sistemini kullanıyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.