Türkiye'den Google'a 98 milyon liralık rekor ceza

Türkiye'den Google'a 98 milyon liralık rekor ceza

Rekabet Kurumu, Google'a 98 milyon 354 bin liralık para cezası verilmesine karar verdi.

Rekabet Kurumu, internet ortamının en büyük arama motoru ve reklam veren kuruluşu olan Google'a 98 milyon 354 bin liralık para cezası verilmesine karar verdi.

Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti., Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc.'nin Türkiye'de internet üzerinde haksız rekabete sebebiyet verdiği gerekçesiyle hakkında yürütülen soruşturmayı sonuçlandırdığını duyurdu.

Rekabet Kurumu yaptığı açıklamada, "13.02.2020 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda; Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti., Google International LLC, Google LLC, Google Ireland Limited ve Alphabet Inc.'ten oluşan ekonomik bütünlüğün (Google) 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine, dolayısıyla adı geçen ekonomik bütünlüğe idari para cezası verilmesine karar verildi." denildi.

Bu ceza, Türkiye'de bugüne kadar internet üzerinde hizmet veren bir kuruma kesilen en büyük para cezası olarak da kayıtlara geçti.

Rekabet Kurumu, 2019 Mart ayı başında Google hakkında "yerel arama hizmetini rakiplerini dışlayacak şekilde öne çıkardığı" iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.

Google, Avrupa Birliği (AB) rekabet otoritesinden son iki yıl içinde rekabete aykırı davrandığı gerekçesiyle 3 kere ceza almış, bu cezaların toplamı 2 milyar euro'yu geçmişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.