Güney Kore lideri: Kuzey Kore çözüm için çabalamalı

Güney Kore lideri: Kuzey Kore çözüm için çabalamalı

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in 'Kuzey Kore'ye uygulanan yaptırım sorununu çözmeye çalışacağını ancak Pyongyang’ın çözüm için çaba harcaması gerektiğini' bildirdi.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, yaptığı açıklamada, “Güney ve Kuzey Kore’nin Kaesong kompleksi ve Kumgang Dağı’ndaki turizm faaliyetlerine devam etmesi için ön şartlar sağlandı” ifadelerini kullandı.

"Kuzey Kore çabalamalı"

ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un arasında yakında ikinci bir zirve gerçekleşmesi beklenirken Mon Jae-in, Pyongyang’ın çözüm için çaba göstermesi gerektiğini ifade etti.

Güney Kore Devlet Başkanı, Kuzey Kore’nin kıtalararası ve orta menzilli balistik füzeleri imha etmesi, silah üretim komplekslerini ve nükleer tesislerini ortadan kaldırması halinde ABD’nin yaptırımlarda kısıtlamaya gidebileceğini söyledi.

Öte yandan Moon Jae-in, ABD’nin birliklerin veya bölgeden stratejik teçhizatın çekilmesi gibi askeri taahhütlerinin azaltılması, Washington için tercih edilmeyen bir seçenek olacağını belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.