Trump Güney Kore lideri ile Beyaz Saray'da görüşecek

Trump Güney Kore lideri ile Beyaz Saray'da görüşecek

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore ile nükleer silahsızlanma konusunda görüşmelerin yeniden başlaması için 11 Nisan'da Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile bir araya gelecek.

ABD Başkanı Donald Trump ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in arasında 11 Nisan'da gerçekleştirilecek görüşmede, Kuzey Kore ile ilgili son gelişmeler ve ikili ilişkilerin ele alınacağı belirtildi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “ABD ve Güney Kore arasındaki ittifak, Kore Yarımadası ve bölgesinde barış ve güvenliği sağlamak adına önemli bir faktör olarak devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Washington ve Seul, Güney Kore’de kalacak 28 bin 500 askerin maliyet paylaşımı konusunda anlaşmazlık yaşamıştı.

Güney Kore, Trump-Moon zirvesi öncesinde Washington’da görüşmeler yapması için Savunma ve Dışişleri Bakanlarının yanı sıra üst düzey yetkilileri ABD’ye göndereceğini açıkladı.

Güney Kore Dışişleri Bakanı Kang Kyung-wha ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasındaki zirvenin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından görüşmelerde ilerleme kaydetmenin yollarını ele almak için bugün bir araya gelmesi planlanıyor.

Güney Kore Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakan Jeong Kyeong-doo’nun, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan ile görüşeceğini bildirdi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.