Gürcistan'ın eski lideri Saakaşvili açlık grevi sonrası yargılanıyor

Gürcistan'ın eski lideri Saakaşvili açlık grevi sonrası yargılanıyor

Gürcistan'da eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin yargılanmasına devam ediliyor.

Gürcistan'da eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin yargılanmasına devam ediliyor.

Saakaşvili, 1 Ekim'de gözaltına alındıktan bu yana mahkemede ilk kez görüntülendi. Saakaşvili gözaltında kaldığı süre boyunca açlık grevi yapmıştı.

2004-2013 arasında Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Saakaşvili, ülkeyi terk etmesinin ardından yıllar sonra ilk kez geri dönmüş ancak gözaltına alınmıştı.

Saakaşvili, mahkeme başlamadan önce şu ifadeleri kullandı:

"Savcılığı ve Gürcistan yargısını tanımıyorum. Önceden yazılmış bir komedinin parçası olmak için burada değilim. Adil bir mahkemenin önüne çıkarak kendimi Gürcü halkı önünde savunmaktan korkmuyorum"

Öte yandan, mahkeme binası dışında Saakaşvili'yi desteklemek üzere toplanan kişilere de polis müdahale etti. Müdahalede onlarca Saakaşvili destekçisi gözaltına alındı.

Saakaşvili, 2018 yılında görevi kötüye kullanmak sebebiyle gıyabında 6 yıl hapse mahkum edilmişti ve benzer iki suçtan daha yargılanıyordu. Halihazırda devam eden mahkemede Saakaşvili, 2007 yılında polisin muhalefete yönelik orantısız güç kullanımındaki rolü nedeniyle yargılanıyor. Bu dönemde Saakaşvili, polisin aşırı güç kullandığını kabul etmiş, istifa ederek ülkeyi erken seçime götürmüş ve yeniden seçimleri kazanmıştı.

Gürcü lider, kendisine yönelik tüm suçlamaların siyasi saiklerle yapıldığını savunuyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.