Hafter güçleri Kaddafi'den kalma füzeleri test ediyor

Hafter güçleri Kaddafi'den kalma füzeleri test ediyor

Libya'da Halife Hafter güçlerinin Kaddafi döneminden kalma gemisavar füzelerini test ettiği bildirildi.

Libya'da Halife Hafter güçleri, uluslararası arenada tanınan ve Türkiye'nin desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) karşı askeri kapasitesini test etmeye devam ediyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Hafter'e bağlı güçler, Kaddafi döneminden kalma bir P-15U gemisavar füzesini Tobruk'ta test etti.

Bazı askeri kaynaklar füzenin günümüzde verimli bir şekilde kullanılamayacağını ifade ediyor olsa da, bazı kaynaklar 1960'lu yılllarda üretilen Rus yapımı füzenin halen aktif olarak kullanılma kapasitesine sahip olduğunu belirtiyor.

20tmz.jpeg

Hafter güçleri, Türkiye'nin UMH'ye olan desteği karşısında, bölgedeki Türk askeri varlığına yönelik tehditler içeren birçok açıklama yaptı. Bu kapsamda Türkiye'nin bölgedeki savaş gemilerinin hedef alınmak istenmesi veya test edilen füzelerin karadan karaya kullanılması bu tehditler kapsamında değerlendiriliyor.

Özellikle son dönemde, Mısır'da darbeyle yönetime gelen Abdulfettah es Sisi'nin yoğun desteğini arkasına alan Hafter'in, Türkiye'ye karşı askeri faaliyetlerini artırma yoluna gittiği göze çarpıyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.