UMH güçlerinden Sirte'ye askeri sevkiyat

UMH güçlerinden Sirte'ye askeri sevkiyat

UMG güçlerinin Sirte'ye yönelik yeni bir askeri sevkiyat gerçekleştirdiği bildirildi.

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçlerinin Sirte kenti batısına askeri bir sevkiyat gerçekleştirdiği bildirildi.

Bölge kaynakları tarafından aktarılan bilgilere göre, UMH güçlerine ait çok sayıda askeri araç, Sirte'nin batısındaki Ebu Gureyn yerleşimine giriş yaptı.

Askeri sevkiyatın, Sirte kenti ile Cufra Hava Üssü'nü Hafter güçlerinden geri almak için yapılan hazırlıklar kapsamında gerçekleştirildiği ifade edildi.

Libya'da Halife Hafter'e bağlı güçler Nisan 2019'da UMH kontrolündeki başkent Trablus'a yönelik bir saldırı başlatmış, ancak Türkiye'nin UMH'Ye olan desteği ve müdahalesi sonrası Hafter güçleri bölgede geriletilmişti.

Libya'nın orta kesiminde yer alan Sirte kenti, Türkiye'nin desteklediği UMH güçleriyle, Mısır, Rusya, Fransa ve BAE gibi aktörlerin desteklediği Hafter güçleri arasında gerilim yaşanmasına neden oluyor. 

Son olarak Mısır'da darbe ile yönetime gelen Abdulfettah Sisi, Türkiye'nin desteklediği UMH güçlerinin Sirte'ye girmesi durumunda, Libya'ya askeri müdahale gerçekleştirebileceklerinin sinyalini vermiştir. Sisi geçtiğimiz günlerde de Libya'nın doğusunda Halife Hafter'i destekleyen kabile liderleriyle bir araya gelmişti.

Hafter güçleri de geçtiğimiz günlerde bir açıklama yayınlayarak, Sisi'nin askeri müdahalesine izin vermişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.