Türkiye, Suriye'de kullandığı T-122 Sakarya'lardan Libya'ya gönderdi

Türkiye, Suriye'de kullandığı T-122 Sakarya'lardan Libya'ya gönderdi

Türkiye, daha önce Suriye’de denediği füzeleri, askeri bir operasyonda Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerini desteklemek üzere Libya’ya gönderdi.

Türkiye, daha önce Suriye’de denediği füzeleri, Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu’nun (LUO) kontrol ettiği Sirte şehrinde askeri bir operasyonda Fayiz es-Serrac başkanlığındaki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçlerini desteklemek üzere Libya’ya gönderdi.

Türk askeri kaynaklarının 19 Temmuz’da aktardığına göre Türkiye, Sirte ve Cufra’ya saldırılara hazırlık çerçevesinde UMH güçlerine T-122 Sakarya rampası ve füzeleri gönderdi.

Öte yandan Milliyet gazetesi, Türkiye Silahlı Kuvvetleri’nin UMH’ye lojistik destek sağlamaya ve askeri teçhizat sevkiyatı yapmaya devam ettiğini bildirdi. Bu çerçevede C-130 ve A400M tipi iki askeri kargo uçağının, Libya’nın batısındaki el-Vatiyye ve Mısrata üslerine gönderildiği belirtildi.

Gazete, Libya’ya gelen ve Sirte yakınlarına konuşlandırılan füzelerin, 40 km menzile sahip olduğuna, aynı modellerin Suriye’de Türk ordusu tarafından yürütülen askeri operasyonlarda da etkili şekilde kullanıldığına dikkati çekti.

Öte yandan bölgeden gelen raporlar UMH’ye bağlı onlarca askeri aracın, Mısrata’dan Sirte’ye taşındığını ve araçların, Suriye ve Tunus’tan Türkiye için çalışan paralı askerler de dahil, 300 savaşçıyı içerdiğini ortaya koydu.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.