Hafter'in sözcüsünden Türkiye'ye tehdit: Vuracağız

Hafter'in sözcüsünden Türkiye'ye tehdit: Vuracağız

Halife Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu adlı oluşumun sözcüsü Ahmed el Mismari Türkiye'ye yönelik tehdit dolu açıklamalarda bulundu. 

Mismari "Türkiye'nin Libya'yı işgal ettiğini" öne sürerek, Türkiye'den Libya'ya gelen uçuşlara ve ticari gemilere artık izin verilmeyeceğini söyledi. 

Türkiye Libya'da BM tarafından tanınan Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne destek oluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, UMH'ye yönelik silah desteği verildiğini açıklamıştı.

Mismari'nin uçak ve gemilere yönelik tehdidi doğrultusunda Libya'ya giden Türk uçakları ve gemilerinin askeri olarak hedef alınabileceği tahmin ediliyor.

Mismari aynı zamanda Libya'da herhangi bir Türk askeri varlığına da saldıracaklarını dile getirdi. 

Mismari'nin tehdidi Hafter güçlerinin Libya'nın batısındaki stratejik Garyan kentini kaybetmesinin ardından geldi. Türkiye'nin desteklediği UMH güçleri Garyan'ı 26 Haziran tarihinde ele geçirmişti.

Mismari Türkiye ile çalışan yapılara karşı önlem alacaklarını ve Libya'daki Türk vatandaşlarını tutuklayacaklarını belirtti.

Hafter güçleri 4 Nisan'da Trablus'a saldırı başlatmıştı.

Kaynak: Mepa News

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.