"Hakan Fidan ile ABD'li mevkidaşı Blinken İngiltere'de görüşecek"

"Hakan Fidan ile ABD'li mevkidaşı Blinken İngiltere'de görüşecek"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile 21-22 Haziran'da İngiltere'de görüşeceği bildirildi.

Al-Monitor haber sitesi, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın 21-22 Haziran’da Londra’da yapılacak Ukrayna konferansı çerçevesinde görüşeceğini bildirdi.

VOA Türkçe'nin aktardığına göre haber diplomatik kaynaklara dayandırıldı. Diplomatik kaynaklara göre, görüşmenin ana gündemini Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğine devam eden itirazı oluşturacak.

Görüşmeyi kimin talep ettiğinin öğrenilemediğini aktaran Al-Monitor, Fidan-Blinken görüşmesinin Hakan Fidan’ın Dışişleri Bakanlığı görevine getirilmesinden sonra yapılacak ilk görüşme olacağına dikkat çekti.

“Fidan’ın selefi Mevlüt Çavuşoğlu’na göre Blinken ile daha iyi bir uyum yakalaması bekleniyor” yorumu yapılan haberde, Fidan’ın Erdoğan’ı İsveç konusunda ikna edip etmeyeceğinin belirsiz olduğu kaydedildi.

Haberde ayrıca, “İsveç'in Türkiye ile yaşadığı sorunların bazı açılardan Ankara ile Washington arasındaki sorunları yansıttığı” yorumu yapıldı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.