Dışişleri Bakanı Fidan İsrailli mevkidaşı Cohen'le görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan İsrailli mevkidaşı Cohen'le görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve İsrailli mevkidaşı Eli Cohen'in telefonda, ikili ilişkilerin durumunu görüştükleri bildirildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve İsrailli mevkidaşı Eli Cohen telefonda görüştü.

Jeruselam Post'un haberine göre, Cohen perşembe günü gerçekleşen görüşmede yeni hükümette dışişleri bakanı görevine getirilmesi sebebiyle Fidan'ı tebrik etti.

Yaptıkları görüşmede ortak ticareti artırma ve ülkeler arasında stratejik ilişkileri teşvik etmenin yollarını ele aldıklarını söyleyen Cohen, İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilerin bölge istikrarı ve barışı için önemli olduğunu kaydetti.

Cohen ayrıca, İsrail hava yolu şirketlerinin Türkiye'ye uçuşlarının devam etmesinin ülkeler arasındaki turizm ilişkilerini daha da artıracağını ve milletler arasındaki dostluğu güçlendireceğini vurguladı.

Fidan ise İsrail'in 6 Şubat depreminin ardından Türkiye'ye insani yardım yapması ve İsrailli hava yolu şirketlerinin Türkiye'ye doğrudan uçuşlarının yeniden başlaması nedeniyle Cohen'e teşekkürlerini iletti.

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme ayarlamak üzere çalışmalarda bulunduğu belirtiliyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.