Halid Meşal: Halkımız savaştan zaferle çıktı

Halid Meşal: Halkımız savaştan zaferle çıktı

Eski Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Filistin geneli hakkında açıklamalarda bulundu.

Eski Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, “Halkımız yolunu öğrendi. Kudüs ve Mescidi Aksa’yı direnişin merkezine aldığı gibi savaştan zaferle çıktı.” ifadelerini kullandı. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre “Zaferin Unvanı Kudüs” sloganı ile Ürdün’de düzenlenen Gazze kutlamalarına gönderdiği ses kaydında Meşal, işgal rejimi yerine Filistin davasına ve İslam alemine itibar göstermenin önemine dikkat çekti. 

İslam ümmetinin güç ve kudret sahibi olduğunu aktaran Meşal, her türlü övgü ve takdiri hak edenin İslam coğrafyası olduğunu vurguladı.

Konuşmasında Hamaslı lider, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik insanlık dışı saldırıları sırasında işgal altındaki 48 Toprakları’nda yaşayan Filistinlilerin kıyama kalkmasının hayati önem taşıdığını ve bu yönüyle de İsrail yönetimini hiç olmadığı kadar tedirgin ettiğini söyledi.

Meşal, Ürdünlülere seslendiği konuşmasında, “Yeni strateji, Filistin'in kurtuluşunun hayalin ötesinde, üzerinde şüphe olmayan kesin bir bilgi yönündedir. Çünkü Filistin’in hürriyeti Allah’ın vaadi, Peygamber Efendimizin müjdesi ve tarihi gerçeklerdir.” sözlerine yer verdi.

İsrail’in sonunun yaklaştığını belirten Meşal, Kudüs ve Mescidi Aksa’yı işgalden kurtarmanın son aşamasının başlangıcına adım attıklarını söyledi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.