Hamaney: ABD'nin müzakere teklifi aldatmaca

Hamaney: ABD'nin müzakere teklifi aldatmaca

İran lideri Hamaney, ABD'nin müzakere teklifinin aldatmaca olduğunu öne sürdü.

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’ın lideri Ayetullah Ali Hamaney’i de içeren Tahran’a yönelik yeni yaptırım kararnamesini imzalamasına Hamaney’den cevap geldi. Hamaney Amerikan yönetiminin müzakere teklifinin bir aldatmaca olduğunu savunurken ABD’nin yaptırım ve “hakaret”leri karşısında ülkesinin geri adım atmayacağını bildirdi.

Ali Hamaney kendi resmi web sitesinde yaptığı açıklamada “zalim Amerikan yaptırımları ve hakaretleri” karşısında ülkesinin geri adım atmayacağını belirterek “(Amerikan) hükümetinin en hırçın ve tehlikeli yetkilisi İran’ı suçluyor ve hakaret ediyor. İran halkı bu hakaretler karşısında pes etmeyecek ve geri adım atmayacak.” şeklinde konuştu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de İran resmi haber ajansı IRIB’in haberine göre “Bugün Amerikalılara seçtikleri yolun yanlış yol olduğunu söylüyorum.” dedi.

İki ülke ilişkileri insansız hava aracı ve tanker krizinin ardından iyice gerildi. İran önceki hafta bir Amerikan insansız hava aracını vurmuş, gerekçe olarak ise bu aracın kendi hava sahasına girmesini göstermişti. Ayrıca Washington, Umman Körfezi'nde tankerlerin vurulmasından İran’ı sorumlu tutarken Tahran bunu reddediyor.

Tahran yönetimi, 2015 yılında imzalanan uluslararası nükleer anlaşmadan ABD’nin tek taraflı çekilmesinin ardından bu hafta, anlaşmadaki maddelerden biri olan zenginleştirilmiş uranyum üretimi ile ilgili kısmına uymayacağını açıkladı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.