Zarif'ten ABD'ye tepki: Savaşa susamışlar

Zarif'ten ABD'ye tepki: Savaşa susamışlar

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik yeni yaptırımlara onay vermesinin ardından açıklama yapan İran Dışişleri Bakanı Zarif, Trump'a yakın siyasetçileri savaşa susamakla suçladı.

ABD'nin İran'a yönelik yeni yaptırımları açıklamasının ardından Twitter üzerinden açıklama yapan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Trump'a yakın şahin siyasetçilerin "diplomasi yerine savaşa susadığını" söyledi. Zarif paylaşımında "Trump, ABD'nin Basra Körfezi'nde ABD Ordusu'nun işi yok derken yüzde yüz haklı. Askerini bölgeden çıkarması hem ABD'nin hem de dünyanın çıkarına. Ancak B takımının ABD'nin çıkarları konusunda endişe taşımadığı ortada-diplomasiyi hor görüyorlar ve savaşa susamışlar" yazdı. 

Yaptırımlara ilişkin İran'ın Tasnim ve Fars haber ajanslarında yer alan değerlendirmedeyse kararın "uydurma bahanelerle" alındığı tepkisi yer aldı. İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Abbas Musavi de haftasonu yaptığı açıklamada olası yaptırımların propaganda amacı taşıyacağını dile getirmişti.

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz saatlerde İran'a yönelik yeni yaptırımları açıklamıştı. ABD Hava Kuvvetleri'ne ait bir insansız hava aracının İran tarafından düşürülmesinin ardından hazırlanan yaptırımların hedefinde İran lideri Ali Hamaney'in de aralarında olduğu üst düzey İranlı yetkililer var.

Trump yaptırımların İran'ın artarak provokatif bir hal alan eylemlerine karşı güçlü ve ölçülü bir cevap olduğunu da dile getirdi.

Öte yandan, ABD Hazine Başkanı Steven Mnuchin İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in hafta içerisinde yaptırım listesine alınacağını açıkladı. 

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.