İran: Herhangi bir askeri müdahaleye karşı kendimizi savunuruz

İran: Herhangi bir askeri müdahaleye karşı kendimizi savunuruz

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ülkesinin herhangi bir askeri ya da ekonomik saldırganlığa karşı kendini savunacağını belirtti.

İran'ın askeri müdahaleye karşı kendini savunacağını belirten Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Avrupalı ülkelere nükleer anlaşmayı koruyabilmek için daha fazlasını yapmaya çağırdı.

Irak temasları sırasında Bağdat’ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Zarif, ülkesinin Körfez’deki Arap ülkeleriyle dengeli ilişkiler kurmak istediğini belirtti.

Zarif, toplantıda İran’a karşı herhangi bir savaş çabasına karşı kendilerini savunacaklarını belirtti, bunun askeri ya da ekonomik olabileceğini söyledi. Zarif, “bu çabalara karşı güçle yüzleşeceğiz” dedi.

Amerika’nın da aralarında olduğu Batılı ülkelerle İran arasında 2015 yılında nükleer anlaşma sağlanmış ancak Donald Trump anlaşmadan ABD'yi çekerek İran’a yönelik yaptırımları yeninden yürürlüğe koymuştu. Nükleer anlaşmada imzası bulunan diğer ülkeler anlaşmayı yürürlükte tutmaya çalışıyor ancak ABD yaptırımlarının söz konusu olduğu bir dönemde bunun nasıl bir sonuca varacağı merak konusu.

İki ülke arasında ilişkiler son dönemde oldukça gerilmiş durumda. ABD bölgeye 1500 asker gönderme kararı aldı. Washington ayrıca bölgeye uçak gemisi ve hava savunma sistemi Patriotlar gönderdi. Washington bölgeye takviye güçler göndermesini İran kaynaklı tehdide bağlıyor ancak tehdidin ne olduğunu henüz açıklamış değil.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.