İran: ABD ile hiçbir koşulda savaşa girmeyeceğiz

İran: ABD ile hiçbir koşulda savaşa girmeyeceğiz

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Haşmetullah Felahetpişe, ülkesinin doğrudan veya dolaylı olarak ABD ile savaşmayacağını söyledi.

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Haşmetullah Felahetpişe, ülkesinin doğrudan veya dolaylı olarak ABD ile savaşmayacağını söyledi.

İran İşçi Haber Ajansı ILNA’da yer alan habere göre, Felahetpişe,“Hiçbir grup, İran adına bir vekalet savaşına girişini ilan edemez. Hiçbir koşulda savaşa girmeyeceğiz” diye konuştu.

Felahetpişe’nin bu yorumları, ABD Başkanı Donald Trump’ın, ülkesinin 2015 yılında Tahran ile imzalanan nükleer anlaşmadan çekildiğini açıklamasından bir yıl sonra ABD ile İran arasındaki gerginliklerin arttığı bir dönemde geldi.

İran tarafından desteklenen Husi milisler, Suudi Arabistan’daki iki petrol pompa istasyonuna drone ile düzenlenen saldırıyı üstlenmişti.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), geçtiğimiz hafta Fuceyra yakınlarında dört ticari tankerin sabotaja maruz kaldığını duyurmuş, Washington saldırıların ardından Tahran’ın olduğunu ima etmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.