Hamaney: Suriye'ye verdiğimiz destekle onur duyuyoruz

Hamaney: Suriye'ye verdiğimiz destekle onur duyuyoruz

İran başkenti Tahran'da Esed ile görüşen İran lideri Hamaney, İran'ın Suriye milletinin yanında olduğunu ileri sürerek, "’Bize göre bu direnişe yardımdır ve biz direnişe destekle onur duyuyoruz." dedi.

İran başkenti Tahran'da Beşar Esed ile görüşen İran lideri Ayetullah Hamaney, İran'ın Suriye milletinin yanında olduğunu ileri sürerek, "Bize göre bu direnişe yardımdır ve biz direnişe destekle onur duyuyoruz." dedi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Hamaney, "Suriye halkının direnişi ve beraberliği ile Amerika, Avrupa ve onların bölgesel müttefikleri karşısında zaferle bu olaydan çıkmayı başardı. Amerikalıların peşinde olduğu tampon bölge tehlikeli komplolarından biridir. Bu kesin şekilde reddedilmeli ve bunun karşısında direnmeli." dedi.

"İki ülke arasında mezhebi irtibatların güçlenmesini istediğini" belirten Hamaney, Esed'e hitaben, "Siz direnişiniz ile Arap dünyasının kahramanı oldunuz ve bölgedeki direniş sizin vasıtanız ile daha çok güç ve haysiyet kazandı." ifadesini kullandı.

Hameney, "İran’ın Suriye milletinin yanında yer alacağını" belirterek, "Bize göre bu direnişe yardımdır ve biz direnişe destekle onur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Esed ise İran’ın rejime verdiği destekleri takdir ederek, "İran bu olayda fedakarca bizim yanımızda yer aldı ve şimdiki başarılardan dolayı sizi ve tüm İran halkını tebrik etmek gerekir." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.