Hamas: Cezayir diyaloğu Filistin için yeni bir fırsat

Hamas: Cezayir diyaloğu Filistin için yeni bir fırsat

Hamas'ın Filistin dışındaki Ulusal İlişkiler Dairesi Başkanı Ali Bereke, Cezayir diyaloğunun Filistin’deki bölünmüşlük halini sona erdirmek için yeni bir fırsat olduğunu ifade etti.

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) Filistin dışındaki Ulusal İlişkiler Dairesi Başkanı Ali Bereke, Cezayir diyaloğunun Filistin’deki bölünmüşlük halini sona erdirmek için yeni bir fırsat olduğunu ifade ederek, Hamas’ın ulusal ortaklık projesinden vazgeçmeyeceğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre Bereke, 19 Ocak günü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Hamas’ın milli birliği gerçekleştirmede ve Filistin evini düzenlemede, çabaların işgali sona erdirecek bir intifada için yoğunlaşmasını sağlamada kararlı olduğunu dile getirdi.

Hamas heyetinin Cezayir ziyaretini dün tamamladığını ve Cezayirli yetkililere, hareketin Filistin uzlaşısıyla ilgili görüşünü içeren dosyayı teslim ettiğini, ayrıca 2005’ten bu yana sarf edilen uzlaşı çabalarının akıbeti hakkında bilgi verdiğini söyleyen Bereke, Hamas’a göre bölünmüşlük halinin sona ermesi için başkanlık ve parlamento seçimleriyle Filistin Ulusal Konseyi için seçimlerin yapılması, Filistin Kurtuluş Örgütü’ne yeni bir yürütme komitesi ve başkan seçilmesi gerektiğini bildirdi.

Bereke, Filistin Kurtuluş Örgütü’nde reformun tüm grupların katılımıyla yapılması gerektiğini ifade ederek, Filistin’in milli kurtuluş aşamasından geçtiğini ve tüm çabaların bir araya getirilmesine ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Cezayir hükümeti Filistin uzlaşısı için istikşafi görüşmeler gerçekleştirilmesi amacıyla Filistinli grupları Cezayir’e davet etmişti. Geçtiğimiz günlerde başlayan görüşmelerin ay sonuna kadar süreceği belirtildi.

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.