Hamas, El Fetih ve İslami Cihad Filistin görüşmeleri için Moskova'da

Hamas, El Fetih ve İslami Cihad Filistin görüşmeleri için Moskova'da

Filistin'in Rusya Büyükelçisi Abdul Hafız Nofal, Filistin görüşmelerinde yer alacak Hamas, El Fetih ve İslami Cihad üyelerinin Moskova'ya gittiğini belirtti.

2 yıl aradan sonra yeniden düzenlenecek olan Filistin görüşmelerinde yer alacak Hamas, El Fetih ve İslami Cihad üyelerinin Moskova'ya gittiğini söyleyen Filistin'in Rusya Büyükelçisi Abdul Hafız Nofal, katılımcıların yarın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la görüşeceğini belirtti.

Rusya'nın başkenti Moskova'da Hamas, El Fetih, İslami Cihad, Ulusal Cephe'nin yanı sıra yaklaşık 10 grubun katılacağı Filistin görüşmeleri, 11-13 Şubat tarihlerinde Filistin görüşmeleri yapılacak.

Görüşmeler hakkında Rus basınına açıklama yapan Nofal, katılımcıların yarın Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir araya geleceğini ifade etti.

Rusya'nın arabulucu sıfatıyla hareket edeceğini kaydeden Nofal, görüşmeler sırasında sorunların, engellerin ve meydan okumaların ele alınacağını söyledi.

Nofal, görüşmeler sonunda tarafların ortak bildiri yayınlayacağını vurguladı.

Moskova'da bir önceki Filistin görüşmesi 2017'de yapılmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.